Menu

Bliv Demensven-instruktør

Udbred viden og nedbryd tabuer

Vores mål er at udbrede kendskabet til demens og inspirere andre til at blive Demensvenner.
Du kan hjælpe os ved at blive frivillig Demensven-instruktør, hvor du fortæller andre om, hvordan de kan gøre en forskel for mennesker med demens.

Udbred viden om demens
En Demensven-instruktør udbreder viden om demens og er dermed med til at nedbryde tabuer, så vi får skabt en større tolerance og forståelse overfor mennesker med demens.

Som Demensven-instruktør holder du informationsmøder af 30-60 minutters varighed for interesserede, som gerne vil vide mere om demens. Det kan være venner, familier og borgere og virksomheder i lokalområdet. Du arrangerer selv informationsmøderne og informerer Alzheimerforeningen om møderne.

God forberedelse
Som ny Demensven-instruktør bliver du klædt godt på til rollen. På en kursusdag gennemgår vi vores drejebog for informationsmøderne grundigt. Du bliver en del af et netværk af flere end 300 andre instruktører og får mulighed for løbende sparring. Som instruktør lærer du, hvordan du kan præsentere din viden for andre, så den gør indtryk, og du lærer at inddrage mødedeltagerne i de aktive øvelser, som er en del af informationsmøderne.

Du behøver ikke være ekspert i demens for at blive Demensven-instruktør. Det vigtigste er, at du brænder for at udbrede kendskabet til demens, og at du har modet og lysten til at stille dig op foran forsamlinger.  

Åbne kurser

De fleste af vores instruktørkurser ligger i kommune-regi, men sommetider har vi åbne kurser, hvor alle kan tilmelde sig. Der vil dog være en telefonsamtale, hvor vi lige afstemmer forventninger og afklarer, om det er noget for dig. Du kan holde øje med åbne kurser nederst her på siden. 

Kursusdagen
Kurset er gratis, og du får frokost og let forplejning i løbet af dagen. Alzheimerforeningen dækker ikke eventuelle transportudgifter. Kurset starter som udgangspunkt kl. 9:30 og slutter kl. 15:30.

Tilmelding er påkrævet.

Tilmelding
Udfyld nedenstående formular senest en uge før kursusstart, hvis du vil deltage på et kursus. For at deltage er det som udgangspunkt en forudsætning, at du bor i den pågældende kommune.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte projektkonsulent Camilla Bendix Jeppesen på tlf. 52 10 93 79 eller Camilla@alzheimer.dk.

 

Er du pårørende, fagperson...
Er det ifm. dit arbejde, fritid eller andet
Beskriv gerne kort om du f.eks. har undervist eller holdt oplæg
Kryds gerne af på listen


Er der noget vi skal vide f.eks. om madallergier eller særlige behov på kursusdagen?
Senest opdateret d. 20. december 2022