Menu

Demensvenlige handlinger: Flest vil tilbyde deres hjælp

Den mest udbredte demensvenlige handling blandt Demensvenner er at være parat til at tilbyde sin hjælp, hvis man ser en person med demens, der har brug for det. Men også mere tålmodighed og at vise sin hjertepin er blandt det, som mange har gjort.

De fem mest udbredte demensvenlige handlinger blandt Demensvenner i Danmark. Kilde: Alzheimerforeningens Demensven-undersøgelse 2018.

For mennesker, der er ramt af en demenssygdom og deres pårørende, er det afgørende at blive mødt med forståelse og en hjælpende hånd, når der er brug for det.

Det er derfor meget positivt, at over halvdelen af de adspurgte Demensvenner i Alzheimerforeningens Demensven-undersøgelse (2018) er parate til at tilbyde deres hjælp, hvis de ser en person med demens, der har måske har brug for det.

Derudover har knap 40 procent svaret, at de har opfordret andre til at blive Demensvenner, og ligeledes har cirka 40% svaret, at de er blevet mere tålmodige over for personer med personer med en demenssygdom. 

Herunder kan du se hele fordelingen af demensvenlige handlinger:

Kilde: Alzheimerforeningens Demensven-undersøgelse 2018.

Har du haft en demensvenlig oplevelse, eller vil du dele en demensvenlig handling med os, så skriv til os her >>

Senest opdateret d. 21. november 2022
Fakta
  • Alzheimerforeningen lancerede i 2016 en oplysnings‐ og engagementskampagne, hvor målet var at finde 100.000 Demensvenner.
  • Som Demensven får man viden om demens og løbende informationer om, hvordan man kan give en hjælpende hånd og være med til at skabe et mere demensvenligt samfund.
  • I april og maj 2018 udsendte Alzheimerforeningen det første online spørgeskema til Demensvenner. 
  • Resten af undersøgelsen udgives i løbet af foråret 2019.
Støt os