Menu

Hvad er en Demensven?

En Demensven er en person, der har sagt ja til mere viden om demens.

Hvad er en Demensven?
En Demensven er en person, der har sagt ja til mere viden om demens. En Demensven rækker hånden frem, hvis han eller hun møder et menneske med demens – for eksempel derhjemme, i opgangen, på villavejen, i butikken, på arbejdspladsen eller der, hvor personen med demens måske er kommet på afveje eller har brug for hjælp.

Hver Demensven bestemmer selv, hvor meget de ønsker at engagere sig, og enhver håndsrækning tæller. Det handler først og fremmest om at sætte sig ind i demens og gøre livet lidt lettere for mennesker med demens.

Hvorfor Demensvenner?
Gode venner er værdifulde for alle – men venner får en særlig betydning for menne­sker med demens.

Når man får en demenssygdom, mister man ikke alene hukommelsen. Helt almindelige dagligdagsting som at finde vej eller at handle kan pludselig blive en vanskelig eller umulig opgave. Mange vil også opleve at føle sig isoleret.

Derfor har man brug for venner. Venner som ved, hvad demens er, og hvad det gør ved én - og som kan møde én med forståelse og en håndsrækning, når der er brug for det.

Er Demensvenner for alle?
Hvad nu, hvis du ikke kender nogen med demens, eller aldrig møder nogen med demens. Skal du så stadig blive Demensven? Ja! For den største udfordring for mennesker med demens er, ifølge dem selv og deres pårørende, at folk i samfundet ikke ved nok om sygdommen. Det leder til tabu og misforståelser, hvilket gør det sværere at leve et godt liv med demens.

Ved at sætte dig lidt ind i demens er du med til at bryde tabuet og skabe et mere demensvenligt Danmark. Og det kan alle være med til.

I videoen herunder kan du høre et eksempel på en demensvenlig handling fra vores kollega og Demensven Anne Sofie. - Vil du også være med til at give en hjælpende hånd?

 

BLIV DEMENSVEN NU >>

Læs mere om formålet og baggrunden for Demensvenner >>

Læs, hvordan du kan engagere dig yderligere som Demensven >>