Menu
16. marts 2020

Demens og Coronavirus

Se, hvordan du kan hjælpe mennesker med demens under Corona-pandemien.

Ældre og svage mennesker med demens er særligt udsatte, når det kommer til Coronavirus. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen til, at man følger myndighedernes retningslinjer og opdateringer tæt.

Se de seneste informationer fra myndighederne her >>

Alzheimerforeningen har desuden samlet fire særlige forholdsregler vedrørende mennesker med demens og COVID-19-virus:

 

  • Hjælp mennesker med demens med at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Demenssygdom kan betyde, at man ikke tager sig de nødvendige forholdsregler for at undgå smitte. Man glemmer muligvis at vaske hænder, eller husker sandsynligvis ikke at holde sig for munden ved hoste eller holde afstand fra andre, der er syge.

 

  • Vær opmærksom på symptomer hos mennesker med demens

Mennesker med demens vil sandsynligvis ikke selv være opmærksomme på symptomer. De vil ikke i samme grad være i stand til at fortælle, hvis man har hovedpine, feber eller et andet symptom. Se symptomerne på myndighedernes side.

 

  • Mennesker med demens er særligt sårbare

Coronavirus rammer ældre og syge mennesker hårdere, hvor dødeligheden også er markant højere. Derfor bør man være ekstra opmærksom på at følge myndighedernes anbefalinger. Læs blandt andet anbefalingerne for plejehjem og hospitaler her ››

 

  • Mennesker med demens kan blive skræmte

Selvom man har demens i den svære fase, vil man ofte godt kunne mærke den utryghed og ændrede stemning, som situationen medfører. Brug tid til at berolige personen med demens og giv udtryk for, at der er styr på situationen.

 

Er du pårørende til en person med demens, kan du læse mere om, hvordan du skal forholde dig her >>

Se også Sundhedsstyrelsens råd til ældre og kronisk syge her >>

 

Vil du hjælpe mennesker med demens og andre sårbare borgere under Corona-pandemien?

Corona-situationen udvikler sig dag for dag, time for time. I denne her krisesituation kan mange - også mennesker med demens - have brug for hjælp, fx til at handle, hente medicin eller andre praktiske gøremål. Røde Kors har derfor etableret et Corona Hjælpenetværk, hvor de matcher folk, der har brug for hjælp, med frivillige hjælpere. Og der er et stigende behov for hjælp til alle dem, som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med Coronavirus.

Meld dig som frivillig hjælper ››

 

Alzheimerforeningen aflyser alle aktiviteter

Som følge af regeringens anbefalinger vedrørende COVID-19-viruset har Alzheimerforeningen besluttet at aflyse alle aktiviteter og arrangementer i hele landet, som vedrører mennesker med demens og deres pårørende. Demenslinien holder dog fortsat åben.

Læs mere her >>

Senest opdateret d. 16. marts