Menu
7. januar 2019

Demensven donerer strik for 11.000 kr.

De sidste 17 måneder har Hanne Kjærsgaard brugt timevis på at strikke karklude, grydelapper og håndklæder for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

465 karklude, 23 sæt grydelapper og 21 gæstehåndklæder. Så meget er det lykkedes Hanne Kjærsgaard at strikke, siden hun i august 2017 satte sig for at samle penge ind til Alzheimerforeningen igennem sit håndarbejde. De mange flotte striksager, der er prydet med Demensven-hjerter, er gået som varmt brød, og i dag kunne Hanne Kjærsgaard aflevere imponerende 11.000 kr. til Alzheimerforeningens direktør, Nis Peter Nissen.

- Jeg arbejder til hverdag som nattevagt på et plejehjem i Vanløse og oplever på førstehånd, hvordan demens både påvirker de pårørende og dem, der lider af sygdommen. Derfor satte jeg mig for at gøre en forskel, og da der var så meget snak om skadelig mikroplast i karklude, satte jeg mig for at strikke, fortæller Hanne Kjærsgaard, der i flere år har været Demensven.

Populære klude gør gavn

I de stille timer på de mange nattevagter holdt Hanne Kjærsgaard sig i gang med strikkeriet – cirka en karklud per nat – og da 2018 løb ud havde hun solgt for i alt 10.420 kr. (de sidste penge har hun selv doneret). Snakken om Hannes flotte klude gik fra mund til mund, og de blev hurtigt så populære, at der var flere måneders ventetid.

Nu håber hun, at pengene kan gøre gavn for mennesker med demens og deres pårørende:

- Jeg håber, at der kommer mere fokus på forskning og støtte og hjælp til pårørende, så jeg håber, at pengene kommer til at gå til det.

Det forsikrer Nis Peter Nissen hende:

- Det er imponerende, hvad Hanne har præsteret, og vi lover, at pengene bliver brugt helt i hendes ånd,  siger Nis Peter Nissen.

Ovenpå indsatsen har Hanne Kjærsgaard lagt sin historie på Facebook-gruppen ´Vi strikker karklude´, hvor den har fået en overvældende positiv respons.

- Det er dejligt at opleve opbakningen, og jeg håber da næsten, at nogen vil tage stafetten og fortsætte arbejdet, hvor jeg slap. Der er i hvert fald stor efterspørgsel, slutter Hanne Kjærsgaard.

Senest opdateret d. 12. februar