Menu
26. november 2020

Lillafarvede bænke skal sætte fokus på demens

Gå på opdagelse i Aarhus By og se om du kan finde de fem specielle lilla bænke. De er lavet af en gruppe studerende fra Aarhus Universitet, som vil starte en dialog om demenssygdomme. Ud over den lilla farve, kan bænkene kendes ved citater, der stammer fra personer med demenssygdomme, pårørende eller fagpersoner.

De fire kandidatstuderende fremviser stolt en af deres fem bænke, som skal sætte fokus på demens.

 

Det er stadig vigtigt at tale højt og åbent om demenssygdomme. De fire studerende fra Aarhus Universitet, Maria, Cecilie, Matilde og Andreas, har derfor været kreative og designet fem lilla bænke med citater om demenssygdom til Aarhus’ borgere under projektet ’Forglem mig ej’. De håber på, at bænkene kan være med til at skabe en dialog om demenssygdomme. 

- Den her bænk er et godt symbol på, hvad os med sygdommen gerne vil have. Det er virkelig vigtigt at vi kan blive ved med at kommunikere, for det giver et lettere liv, siger Jens Møller, som har Alzheimers sygdom og besøgte bænken ved Dokk1 på lanceringsdagen.

 

Lanceringen af bænkene

 

Projektet 'Forglem mig ej' har i samarbejde med Demensvenlig By Aarhus, Demensfællesskabet Østjylland, Alzheimerforeningen samt Teknik og Miljø, Aarhus Kommune opsat de fem lillafarvede bænke med påmalede tekster, som er genereret af fagfolk, personer med demens og deres pårørende.

Du kan i videoen herunder se, hvordan bænken ved Dokk1 blev modtaget på lanceringsdagen. Bænkene kan findes ved Dokk1, Trøjborg, Vennelystparken og Park Allé. 

 

Video: Joachim Werner

Senest opdateret d. 14. december 2020
Fakta

Bænkenes QR-kode giver dig mere information

På bænkene sidder
en QR-kode, der henviser til projektets hjemmeside,
hvor viden om demens og demensindsatser i
Aarhus er samlet.

Den kan også findes her 

Støt os